Helpdesk & sales:
DutchNL : +31 10 89 00 070
EnglishUS : +1 800 482 6910
GermanDE : +49 69 2573 787 09
0
Your shopping cart is empty.

Do you have a question? Or do you need help with your order?
Please contact our customer support.

i3D.net Media Channels

Press Releases

Our press releases provide our clients, the press and interested third parties with a single, easy to access source of company related information. Contact our public relations team at social@i3D.net.

Latest Press Release

SmartDC genomineerd in Financieele Dagblad Gouden Gazellen Awards
PRESS RELEASE
Rotterdam, The Netherlands - November 5th, 2015 -

SmartDC in Rotterdam is voor de derde keer in haar zesjarig bestaan genomineerd voor de Financieele Dagblad Gouden Gazellen Awards als een van de snelst groeiende winstgevende bedrijven in Nederland. Met een groei van meer dan 30% per jaar is SmartDC inmiddels het grootste datacenter van Zuid-Holland. Directeur Richard Boogaard is met name trots op de stabiele groeicijfers van SmartDC: "SmartDC beheert inmiddels twee datacenters; in Rotterdam en Heerlen, beide datacenters zijn vanaf de opening winstgevend geweest. Ons bedrijf kent een gelijkmatige groei waar wij onze investeringen op afstemmen. Financiële stabiliteit is erg belangrijk voor datacenters en haar klanten."

Uitreiking FD bij SmartDC
Het Financieele Dagblad en SmartDC hebben dit jaar samengewerkt en de uitreikingsceremonie vind plaats bij het datacenter van SmartDC te Rotterdam; gevestigd in de monumentale Van Nelle fabriek. Honderden lokale ondernemers zullen op 12 november aan de Van Nelleweg 1 in Rotterdam te gast zijn bij SmartDC om de uitreiking te kunnen bijwonen en om met elkaar te kunnen netwerken. De Gouden Gazellen uitreiking begint om 15:30 uur en eindigt met een borrel rond 18:00 uur. Aanmelden is mogelijk via de website van het Financieele Dagblad.

Verder investeren
SmartDC sluit met deze uitreiking 2015 feestelijk af. In de afgelopen 12 maanden heeft SmartDC aanzienlijk geïnvesteerd in haar datacenters. In Rotterdam heeft een investering van meerdere miljoenen euro’s bijgedragen aan additionele stroomcapaciteit op de N+1 generatoren, UPS en koeling. Ook zijn er diverse suites bijgebouwd. In Heerlen heeft een verdere uitbreiding gezorgd voor nieuwe carriers in de meet-me-room en zijn er inmiddels directe fiber verbindingen tussen Heerlen en Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam, Frankfurt en Aken (Duitsland).

Unieke connectiviteit
De datacenters in Rotterdam en Heerlen kenmerken zich als het hart van het internet. Tienduizenden servers zijn actief binnen de datacenters en maken daar verbinding met alle grote carriers, transit providers en internet exchanges. Boogaard: "Onze klanten plaatsen apparatuur binnen onze beveiligde omgeving en kunnen binnen onze datacenters diensten afnemen van alle grote netwerkpartijen. Zo kan er via diverse partijen glasvezel naar de kantooromgeving worden afgenomen en binnen het datacenter direct gekoppeld worden met de grootste internet exchanges. Inmiddels kunnen onze klanten binnen het datacenter diensten afnemen van meer dan 25 netwerkleveranciers."

Vooruit
Ook in 2016 zal SmartDC door blijven groeien. Boogaard: "De bouw van nieuwe suites is gepland in de eerste helft van 2016, hiermee kunnen we blijven voldoen aan de vraag naar datacenter ruimte. Ons tweede datacenter, in Heerlen, wordt gekoppeld aan de Duitse internet exchanges en zal in Zuid-Limburg een belangrijk knooppunt worden. Wij zijn trots op de groei van onze onderneming en verheugen ons om deze groei voort te zetten met onze klanten."


Press Release Archive